Gazzetta dello Sport in Corriere dello Sport po informacijah svojih virov poročata, da so za Handanovića, ki si je na tekmi proti Cagliariju 26. januarja zlomil mezinec na levi roki, pripravili posebno karbonsko opornico. Ta pa po drugi strani ne zagotavlja, da bo lahko 35-letni Ljubljančan nastopil že na svojem 16. milanskem derbiju.

Odločitev o nastopu kapetana črno-modrih na skupno že 225. uradnem obračunu med Interjem in Milanom bo padla v soboto ali celo v nedeljo, ko bo opravil zadnji test pred morebitno vrnitvijo na zelenice. Do takrat pa se po podatkih italijanskih medijev Handanović ne bo dotikal žoge s poškodovano roko.

Tveganje je v primeru obnovitve poškodbe oziroma poslabšanja stanja mezinca na levi roki operacija, ki bi Handanovića od zelenic oddaljila več tednov.

Trener Interja Antonio Conte je sicer že proti Udineseju v zadnjem krogu italijanskega državnega prvenstva priložnost v vratih ponudil Danieleju Padelliju, pred mestnim obračunom pa bo do zadnjega upal na nedeljsko vrnitev svojega kapetana.