Potem ko so na ljubljanski mestni občini napovedali, da bodo prejemniki subvencij za programe počitniškega varstva med prihajajočimi zimskimi počitnicami znani predvidoma šele prihodnji teden, torej tik pred začetkom počitnic, so zdaj nekoliko pohiteli in rezultate razpisa že objavili. Za sofinanciranje počitniškega varstva med zimskimi počitnicami so prejeli osem prijav, občinski denar pa bodo razdelili med šest izvajalcev, s čimer bodo zagotovili cenovno ugodnejše varstvo za približno 160 otrok.

Med prejemniki občinske subvencije prevladujejo ljubljanska društva Zveze prijateljev mladine (ZPM) Slovenije. Občinski denar za izvedbo počitniškega varstva bodo dobili ZPM Ljubljana Šiška, ZPM Ljubljana Center, ZPM Ljubljana Vič - Rudnik in ZPM Ljubljana Moste - Polje. Njihovo celodnevno počitniško varstvo bo potekalo v prostorih ljubljanskih osnovnih šol, starši pa bodo morali zanj odšteti po pet evrov na otroka na dan oziroma 25 evrov za petdnevno varstvo. Izjema je varstvo pod okriljem ZPM Ljubljana Vič - Rudnik, ki bo brezplačno. Brez subvencije bi petdnevno varstvo pri njih stalo od 50 do 90 evrov.

Preostala dva prejemnika občinske subvencije sta zavod Dagiba in plesno društvo Libero. Za varstvo bosta oba izvajalca staršem zaračunala po šest evrov na otroka na dan. Šest evrov je tudi najvišji znesek, ki ga izvajalci subvencioniranega varstva lahko zaračunajo staršem. V ceni so zajeti najmanj 9-urni dnevni program in trije obroki hrane. žir