Do varnega brega ni bilo več daleč, ko je škorpijon strupeno želo zapičil v žabo. »Kaj si storil? Zdaj bova oba potonila!« »Vem. Ampak si ne morem pomagati. To je v moji naravi.«

Potem sledi vzporednica.

V stranki SDS so sila pridni tviteraši, nekaj najnovejših tvitov pravi: »Ljudmila Novak je kmetica.« (Domnevam, da se je piscu zdel tvit duhovit in da je z napisanim »zadel žebljico na glavico«, dejansko pa se je avtor dokazal kot nekaj, kar je izpeljanka besede kmet. Namreč, Novakova je oseba, vredna spoštovanja, prav tako je naziv kmetica vreden največjega spoštovanja.)

»Kučan nima sina, ima pa Tonina.« To pa je v eter poslal kar osebno lider največje, najbolj poštene in najbolj verodostojne stranke.

»Sanjal sem, kako na koruzi klečijo Erjavec, Jelinčič in Bratuškova, medtem ko čakajo na sprejem pri Janezu.« Te sanje so se mu dozdevale tako sporočilne, da jih je moral dr. (česa že?) Gorenak obelodaniti vesoljni Sloveniji.

In slednjič, SOS-klic v sili: pravzaprav nisem verna (ne več, vero mi je odvzela duhovščina), pa vendarle: za božjo voljo, dajte že enkrat odrasti! V treh desetletjih še vedno niste prerasli obnašanja, značilnega za otroški vrtec. Še vedno vsa nesoglasja še isti hip raztrobite preko vseh medijev. Ali se tudi z družinskimi prepiri pojavljate na dvorišču, pred sosedi? Se zavedate, da se sosedje ob teh prizorih privoščljivo nasmihajo? Prav tak nasmeh je bilo opaziti na obrazu Janeza Janše.

Če se, zakaj to počnete s partnerji v vladi? Polna usta vas je, kako želite Sloveniji in njenim prebivalcem dobro, samo najboljše, vsi, tako pozicija kot opozicija. Če bi bilo to res, potem bi bili koalicijski partnerji enotni pri potrditvi komisarja Lenarčiča, če bi bilo to res, zakaj ni bila ministrica Mlinarjeva večinsko podprta? Nepodporo ji je, brez argumentacije, izkazal celo samozvano najpametnejši koalicijski poslanec.

Bi bili sposobni enako misleči povezati se v eno stranko, ki bi lahko parirala največji, naj-naj-stranki? Sicer dvomim, da bi bil možen dogovor o voditelju oziroma koordinatorju tako nastale stranke. Obstaja pa rešitev: žrebajte! Ali pa se dogovorite za tako imenovano rotacijo.

Janez Janša je povabil na razgovor vse parlamentarne stranke. Nekaj strank je že odpovedalo udeležbo. Ostale se diplomatsko izogibajo konkretnemu odgovoru, čeprav so bile tudi prejemnice strupenih pikov s strani vabitelja. Če bodo vabilo sprejeli in bo prišlo do dogovora o sodelovanju, bo to pomenilo samo dvoje: ali so nepopravljivi mazohisti ali pa so sklenili pakt samo zato, da »preživijo«.

Cecilija Rekar, Bled