V nesreči italijanskega tankerja Rinella M pri Splitu ni bil poškodovan nobeden od 22 članov posadke, v ladjo tudi ni vdrlo morje in ni bilo onesnaženja morja, je sporočila hrvaška služba za usklajevanje iskanja in reševanja na morju. Tanker je dolg 179 metrov in je v lasti družbe Augusta Due iz Udin. Zgrajen je bil leta 2006.

Do nesreče tankerja je prišlo nekaj po eni uri zjutraj, ko so močni sunki vetra odtrgali vrvi, s katerimi je bila ladja privezana na terminalu družbe Ina nedaleč od Solina. Ladja je nato plula v zalivu, kljub navodilom luške kapitanije pa je nasedla v plitvini pri otočku Barbarinac, so še dodali.

Burja je ovirala tudi promet na Hrvaškem, posebej ob avtocesti Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje in okoliških državnih cestah. Neurje je prevrnilo sedem tovornjakov, v eno izmed obrnjenih prikolic pa je trčilo tudi osebno vozilo, je poročal zadrski novičarski portal 057info.hr. Veter je večinoma prevrnil prikolice tovornjakov in priklopnikov. Zadrska policija je sporočila, da je v dveh od sedmih ločenih nesrečah tovornjakov huje poškodovan 32-letni albanski državljan, medtem ko je 26-letni voznik utrpel lažje poškodbe.

Burja je porušila tudi gradbeni žerjav v bližini Zadra, medtem ko so na otoku Brač številni čolni zaradi vetra pristali na obali, je poročal novičarski portal index.hr.

Portal dodaja, da je od srede pihal eden najsilovitejših vetrov, ki so jih zabeležili v Dalmaciji v zadnjem času. Na mostu proti otoku Pagu so namerili hitrost burje 217 kilometrov na uro, na gori Biokovo pa 201 kilometer na uro.