Dejal je, da družba še vedno nima dovolj naročil, zaradi česar je bilo nekaj delavcev doma na čakanju že v zadnjem lanskem četrtletju. V preteklosti je bil za družbo najpomembnejši ameriški trg, ker pa steklarna dela prestižne kristalne izdelke z veliko svinca, jih Američani ne kupujejo več. Uprava je zato napovedala postavitev nove peči za taljenje kristala z nižjo vsebnostjo svinca.

Steklarna trenutno zaposluje približno 830 delavcev, zaradi sprememb navad potrošnikov in okolja pa mora racionalizirati poslovanje. Sedaj še ni znano, ali bodo na seznamu presežnih delavcev samo proizvodni ali tudi režijski delavci. Po oceni uprave bo ukrep zmanjševanja zaposlenih vplival na vse skupine zaposlenih, vsi pa bodo, kot je zagotovila, prejeli odpravnine v skladu z zakonodajo.

Steklarna Rogaška, ki je od leta 2015 v lasti Fiskars Group, namerava ostati središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Družba namerava letos vlagati v razvoj, v načrtu je posodobitev proizvodne opreme.