Dve smrtni žrtvi in 31 poškodovanih je terjala železniška nesreča, ki se je danes zjutraj zgodila v bližini italijanskega mesta Lodi približno 50 kilometrov jugovzhodno od Milana. Terjala je življenje dveh strojevodij, starih 51 in 59 let. Vzrok še ni znan. Po prvih podatkih se je na hitrem vlaku najprej iztirila lokomotiva, ki je zadela tovorni vagon na sosednjem tiru. Zadela naj bi tudi poslopje železniške postaje več deset metrov stran. Sodeč po fotografijah iz zraka je potem končala na boku čisto na drugi strani stavbe. Vlak je vozil s hitrostjo 290 kilometrov na uro.

Hitri vlak je z glavne postaje v Milanu odpeljal ob 5.10, namenjen je bil proti Salernu. Nesreča se je zgodila 25 minut pozneje. Marcelo Cardona, prefekt province Lodi, je izjavil, da je velika sreča, da žrtev ni bilo več. Na zgodnjem jutranjem vlaku je bilo namreč le 33 ljudi. Nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, naj bi bila pa najmanj ena oseba hudo poškodovana – čistilec na vlaku je utrpel več zlomov stegnenice. Nesreča se je zgodila na območju, kjer so potekala vzdrževalna dela. Ali je iztirjenje povezano z njimi, še ni jasno.

Na italijanskih železnicah se občasno dogajajo nesreče, a ta je bila prva, ki se je zgodila na omrežju hitrih vlakov, tako imenovanih rdečih puščic. Vlaki, ki dosežejo hitrost 400 kilometrov na uro, so znani kot učinkoviti, varni in točni.