Na krovu letala je bilo 183 ljudi, med njimi šest članov posadke in več otrok. Sprva so poročali, da je bilo na letalu 177 ljudi. Med 183 ljudmi je bilo tudi 22 tujcev iz 13 držav, je sporočil istanbulski guverner Ali Yerlikaya.

Iz še neznanega razloga je letalo zdrsnilo s steze in se zlomilo. Deli letala so popolnoma uničeni. Na posnetkih, ki so jih predvajale turške televizije, je bilo videti, kako so se ljudje sami reševali iz razpoke v letalu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letalo je po prvih informacijah imelo težek pristanek, nato pa je zdrsnilo s steze, je pojasnil minister za promet Mehmet Cahit Turhan.

Istanbulski guverner pa je dejal, da je letalo boeing 737 po pristanku zdrsnilo s steze kakih 60 metrov naprej in nato padlo po brežini kakih 30 do 40 metrov nižje. Vzrok nesreče je pripisal slabemu vremenu, relativno dober izid dogodka pa je označil za srečo v nesreči, ki bi lahko imela tudi bolj tragične posledice. Istanbulsko tožilstvo je že uvedlo preiskavo nesreče.

Letalo je bilo na poti iz Izmirja ob Egejskem morju v Istanbul, kjer sta bila v času nesreče silovit veter in obilen dež. Letališče na azijski strani Istanbula so po nesreči zaprli in vse lete preusmerili na glavno mednarodno istanbulsko letališče. Letališče Sabiha Gokcen od jutra spet obratuje.