Gostitelji so odlično začeli 120. šaleško-savinjski derbi in po dobrih desetih minutah vodili že s 5:2, zato je moral gostujoči trener Tomaž Ocvirk vzeti minuto odmora. Velenjčani so imeli plus tri tudi v 18. minuti, ko se je za vodstvo z 8:5 med strelce vpisal vratar Aljaž Panjtar z golom prek celotnega igrišča na prazen tekmečev gol. A 23-kratni državni prvaki iz Celja so nato poskrbeli za velik preobrat: za delni izid 4:0 in prvo vodstvo na tekmi z 9:8 sta bila najzaslužnejša vratar Klemen Ferlin (osem obramb v prvem polčasu) in Domen Makuc s tremi zaporednimi goli.

Gorenje je tudi drugi polčas začelo po silovitem scenariju iz prvega, po treh golih zapored povedlo s 13:11, gostje pa so prvega iz igre dosegli šele po več kot devetih minutah. Ko so Velenjčani v 39. minuti povedli za rekordne štiri gole (16:12), je kazalo, da bodo prvič po 28. septembru 2013 v domači dvorani spravili sosede na kolena. A pivovarji so s štirimi goli v pičlih treh minutah spet vzpostavili ravnotežje (16:16), sledilo je še šest zaporednih izenačenj do 22:22 v 57. minuti, nato pa dramatična končnica.

Tilen Kodrin je ob izteku predzadnje minute po odbiti žogi zadel za vodstvo Celjanov s 23:22, Gorenje pa je po minuti odmora krenilo v svoj zadnji in dolg napad. Osem sekund pred zadnjim piskom sirene je Miha Kavčič izsilil sedemmetrovko, v šestem poskusu pa je Matic Verdinek dosegel še šesti gol iz »penala« za izenačenje na 23:23. Aktualnim slovenskim prvakom so za zadnji napad ostale le tri sekunde, z velike oddaljenosti je streljal Josip Šarac, a je vratar Panjtar uspešno ustavil žogo. Pri Velenjčanih so bili najučinkovitejši Matic Verdinek (7), Aleks Kavčič in Vlado Matanović (po 4), pri Celjanih pa Josip Šarac in Kristjan Horžen (po 4).