Kot je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Turhan, je zagorel motor pod krilom letala. Večina potnikov je lahko sama zapustila letalo, je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Turška tiskovna agencija Anadolu poroča, da so požar že pogasili. Turški mediji navajajo, da je bilo na krovu letala 177 ljudi.

Na posnetkih nesreče je videti, da je sprednji del letala v celoti uničen, ter potnike, kako letalo zapuščajo prek krila.

Letalo je bilo na poti iz Izmirja ob Egejskem morju v Istanbul, kjer sta bila v času nesreče silovit veter in obilen dež. Letališče so po nesreči zaprli in vse lete so preusmerili na glavno mednarodno istanbulsko letališče.

Istanbulski guverner Ali Yerlikaya je dejal, da je letalo zdrsnilo s steze kmalu po pristanku ter da je bilo poškodovanih najmanj 52 ljudi, ki so jih odpeljali v bolnišnice. Sprva sporočil, da je 21 ranjenih. V tvitu je zapisal, da je bilo na letalo 171 potnikov in šest članov posadke, ter da evakuacija poteka.

Na letališču Sabiha Gokcen so bili prisiljeni zaustaviti ves promet že januarja, ko je zaradi slabega vremena z vzletno-pristajalne steza prav tako zdrsnilo letalo letalske družbe Pegasus. Na letalu, ki je bilo na poti iz Sharjaha v Združenih arabskih emiratih, je bilo 164 potnikov. Vse so varno evakuirali.