Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj sredi ustavne obtožbe postregel s tradicionalnim predvolilnim govorom o stanju v državi. Mnogi so mnenja, da je z govorom le še dodatno poglobil razkol med demokrati in republikanci, kritiziral je namreč predsednikovanje nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame in hvalil svoje dosežke, ki naj bi ameriško gospodarstvo pripeljali na najvišjo točko razcveta kadarkoli. Ponovno je spregovoril tudi o Venezueli in jo uporabil kot primer (slabe) prihodnosti, ki bi sledila vladavini demokratov.

Nekateri demokrati se govora niso udeležili, saj naj ne bi želeli poslušati laži, med njimi članica predstavniškega doma Alexandria Ocasio Cortez, prisotni so ga nekajkrat izžvižgali, medtem ko je svoje nestrinjanje najbolj vidno pokazala predsednica predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi, znana kot glasna Trumpova nasprotnica.

Že ob Trumpovem prihodu so kamere ujele trenutek, ko se je Pelosijeva s predsednikom želela rokovati, pa je ta njeno roko (namerno ali ne) spregledal. Ko je Trump zaključil z nagovorom ljudstvu, pa je za njegovim hrbtom (neposredno pred kamero) vidno raztrgala papirje, na katerih je bil govor zapisan.

S tem je pridobila simpatije in nestrinjanje mnogih, ki na družabnih omrežjih ocenjujejo, koliko bo to dejanje predsednika razjezilo.