Kot je 48-letna igralka povedala v torkovem pogovoru, je bila tudi zanjo novica kot »grenka tableta«, je njene besede povzelo več tujih agencij in številni spletni portali.

Novica je prišla na dan slabo leto dni po smrti njenega soigralca v nanizanki Beverly Hills Luka Perryja, ki je umrl za posledicami možganske kapi. Povedala je, da so ji diagnozo postavili lani, ko je ravno izvedela za njegovo smrt. Kot je pojasnila, se je počutila čudno z zavedanjem, da ima sama neozdravljivo bolezen, umrl pa je nekdo, ki je na prvi pogled deloval povsem zdrav.

»Naše življenje se ne konča takoj, ko dobimo diagnozo. Še vedno je pred nami nekaj življenja,« je še povedala v torkovi oddaji. Novico je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa razkrila tudi zaradi tožbe zavarovalnice, s katero se pogaja glede plačila njenega zdravljenja.

Igralka je lani sprva zavrnila, pozneje pa pristala na projekt oživitve kultne TV serije iz 90. let Beverly Hills 90210. To je storila po smrti Perryja. »Kot del njegove filmske družine sem začutila, da je za vse pomembno, da se združimo in se mu poklonimo,« je takrat povedala.