Dvaintridesetletni kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je dvoboj končal brez točke in s tem prekinil niz petih tekem z doseženo vsaj točko. Oba zadetka za kalifornijsko moštvo je dosegel Jeff Carter. V prvi tretjini je neubranljivo zadel mimo Bradena Holtbyja, v zadnji tretjini pa je za vodstvo z 2:1 preusmeril strel Drewa Doughtyja. Slednji je postal najučinkovitejši branilec LA Kings v zgodovini s 495 točkami. Prehitel pa je Roba Blaka s 494.

Kralji so vodili do zadnjih šestih minut rednega dela, ko je na sceno stopil Aleksander Ovečkin, ki do takrat proti vratom ni sprožil niti enega strela. Kapetan moštva s prestolnice je najprej izenačil iz neposredne bližine, 70 sekund kasneje pa je podobno storil še po močnem strelu, ki je zmedel vratarja Jonathana Quicka, ki ni pokril ploščka.

Štiriintridesetletni Rus je nato v prazno mrežo dosegel še gol za 27. hat-trick v karieri ter za 698. zadetek v ligi NHL. Le sedem hokejistov je v zgodovini doseglo več kot 700 golov. Ovečkin je na zadnjih sedmih tekmah dosegel 14 golov. Letos ima na svojem kontu 40 zadetkov, s čimer je po novem najboljši strelec lige. Že 11. v karieri pa je presegel mejo 40 zadetkov v sezoni.

»Po koncu druge tretjine smo videli, da njihova najboljša linija sploh ni bila nevarna. Zavedali smo se, da temu v nadaljevanju ne bo tako,« je po tekmi razlagal trener Los Angelesa Todd McLellan, ki se je poklonil najboljšemu strelcu tega tisočletja.

»Ovečkin je z razlogom skoraj pri številki 700. Dajte mu še nekaj let in dosegel jih bo 800. To je bil eden tistih večerov, ko ga nismo videli veliko, nato pa bum, bum, bum in ploščki se znajdejo v mreži, oni pa zmagajo. Verjamejo v to, kar počnejo in so pri tem potrpežljivi. Dobra moštva so pač takšna,« je še dodal 52-letni Kanadčan.

Na preostalih tekmah je padel še en mejnik. Joe Thornton je namreč ob zmagi San Joseja s 3:1 proti Calgaryju dosegel dve podaji ter s tem presegel mejo 1500 točk v ligi NHL. To mu je uspelo s podajo Kevinu LaBancu za končni izid na srečanju. Le 13 hokejistov je v vsej zgodovini lige preseglo mejo 1500 točk, Thornton je v najmočnejši hokejski ligii debitiral v sezoni 1997/98, potem ko je bil na naboru s strani Bostona izbran kot številka 1.

Na vzhodu še naprej poteka boj za prvo mesto in s tem prednost domačega ledu v končnici. Zmag sta se poleg Washingtona veselila še Boston, ki je s 4:0 ugnal Vancouver, in Tampa Bay, ki je s 4:2 ugnala moštvo iz Las Vegasa. Na zahodu pa je šele drugo zmago na zadnjih sedmih tekmah dosegel prvak St. Louis, ki je s 6:3 na domačem ledu premagal Carolino, s čimer ima na vrhu konference sedem točk prednosti pred zasledovalci.