»Zanikam, da sem se srečal z dr. Ferrarijem,« je Fuglsang zapisal na Instagramu in dodal: »Nisem seznanjen z nobenim poročilom in lahko potrdim, da pristojni protidopinški organi zoper mene sploh niso sprožili nobenega postopka. Nimam nobenih razlogov, da bi se zagovarjal. Izredno sem zaskrbljen, ker se takšne govorice lahko širijo v tisku.«

Danskega kolesarja Astane, lani zmagovalca dirk Criterium du Dauphine, Liege-Bastogne-Liege in etape na Vuelti, naj bi v svojem 24-stranskem obveščevalnem poročilu sodelovanja s Ferrarijem obtožila kolesarska protidopinška agencija. Fuglsang naj bi se skupaj z moštvenim kolegom Aleksejem Lucenkom, ki je prav tako že zanikal obtožbe, z zdravnikom srečeval v Monaku, Nici, Luganu, kjer je sedež kazahstanske ekipe, Italijan pa naj bi bil z Astano tudi lani na dirki po Kataloniji. To naj bi potrdile tudi priče.

Stike s kolesarji Astane je zanikal tudi Ferrari. »Z Astano nisem sodeloval že več kot desetletje, v Monaku nisem bil od leta 1994, v Luganu pa sploh še nikoli,« je na svoji spletni strani zapisal Italijan.