"Veselim se priložnosti in nalog, ki nas čakajo v prihodnje. Nekatere od njih, na primer prevetritev in poenostavitev arhitekture IT v skladu z najnovejšimi dobrimi praksami ter optimizacija, avtomatizacija in digitalizacija procesov, so naloge s področja informacijske tehnologije. Ostale pa so bolj poslovno naravnane, med njimi osredotočenost na mobilno bančništvo in zagotavljanje najboljše izkušnje za uporabnike spletnih storitev," je dejal Brunclik, ki ga je nadzorni svet NLB na to funkcijo imenoval konec novembra lani.

Petr Brunclik ima skoraj 20 let raznovrstnih poslovnih izkušenj na področju bančništva, storitev za stranke, procesnih izboljšav, elektronskega poslovanja in tehnologije. Magistriral je na ekonomski univerzi v Pragi, smer informacijska tehnologija in uporabna informatika, so navedli v NLB.

Leta 2001 je postal vodja promocije v skupini Mironet, češkem distributerju strojne opreme in računalniških sistemov. Nato je odšel na vodstvene položaje v GE Money Bank oz. Moneta Money Bank. Pred prihodom v NLB je bil član uprave v banki Home Credit Philippines iz Home Credit Group.

Nadzorni svet NLB in Pelle sta sporazum o prenehanju opravljanja funkcije dosegla konec lanskega oktobra. Pelle, ki se je iz uprave največje banke v Sloveniji poslovil iz osebnih razlogov, je operativno poslovanje vodil do konca januarja.