Kot je poudaril, na koncu štejejo le rezultati. Po njegovih besedah gre preprosto samo za načine dela, ki so seveda lahko različni, vendar pa mora biti njihova izbira razumna in v rokah treznih ljudi.

Ob tem je spomnil na besede kulturnika Jana Krmelja, ki je dejal, da lahko ljubezen in umetnost spremenita politiko tam, kjer se ta zares začne, in sicer v posamezniku, ter da je nujno prisluhniti temu, kar nas lahko spremeni, in temu, kar nismo.

"Tako pridemo do bistva. To je vprašanje zaupanja, ki je ali pa ga ni. Vsak ga lahko dojema po svoje. Sam, moram priznati, da sem ga izgubil že pred časom. Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej," je zapisal.

Ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko

Purič je tako z današnjim dnem nepreklicno odstopil kot podpredsednik stranke in tudi izstopil iz članstva SAB. Prepričan je, da njegovo delo ni v ničemer in nikoli ogrozilo ali škodovalo ugledu stranke, ki ji želi veliko uspehov.

Trenutno ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko, je še pojasnil za STA.

V SAB pa so za STA pojasnili, da Puričeve odstopne izjave še niso prejeli. Je pa generalni sekretar stranke Jernej Pavlič navedel, da Purič po odstopu s funkcije kohezijskega ministra v stranki ni bil več aktiven, zato so njegovo odločitev prej ali slej pričakovali. "Izguba zaupanja je obojestranska, se mu pa v stranki zahvaljujemo za sodelovanje in pripravljenost prevzeti funkcijo ministra. Želimo mu vse dobro," je še zapisal Pavlič.

Ugibanja o trenjih znotraj SAB je sprožil že Puričev odstop s položaja ministra brez listnice, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo po le devetih mesecih. Takrat je Purič odstop pojasnil z osebnimi razlogi. Po neuradnih podatkih naj bi prišlo do razhajanj v stranki, zlasti med njim in Bratuškovo. Purič je sicer zatrdil, da so razlogi za odstop le osebni, v odstopni izjavi pa zapisal, da so v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v času njegovega mandata "uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti".