Odbojkarice Nove KBM Branik so si nastop na zaključku sezone zagotovile že pred časom, saj so bile v ligi Mevza nepremagljive. Izgubile so namreč le uvodni obračun proti Calcit Volleyju, nato dobile deset zaporednih srečanj, zadnjega, proti UOK Banjaluki pa izgubile, a so ga odigrale z mladinsko zasedbo.

Mariborčanke, ki so lani v srednjeevropskem prvenstvu osvojile srebrno odličje, se tokrat podajajo v lov na zlato, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Njihove tekmice v boju na naslov bodo Kamničanke, ki so imele zaradi bolezni v minulih dneh precej težav s sestavo ekipe, slabo pa so odigrale tudi zadnjo tekmo proti zagrebški Mladosti in izgubile z 0:3, a obračun ni več odločal o ničemer.

»S predstavo, ki jo je moja ekipa prikazala danes, seveda nisem zadovoljen. Pričakujem, da bodo igralke k tekmam na finalnem turnirju pristopile precej bolj resno,« je bil po tekmi razočaran trener Gregor Rozman. Poraz v zadnjem krogu so zabeležile tudi odbojkarice Gen-i Volleyja, ki so morale po maratonskem dvoboju pred domačimi gledalci priznati premoč ekipi UOK Banjaluka.

Zaključni turnir v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici se bo v soboto začel s polfinalno tekmo med ekipama ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko in Calcit Volley, ki bo na sporedu ob 16. uri, ob 19. uri pa se bodo za drugo mesto v velikem finalu udarile odbojkarice Nove KBM Branik in Gen-i Volleyja.

Pri moških so za zdaj znani trije udeleženci zaključnega turnirja, katerega gostitelji bodo odbojkarji avstrijskega Waldviertla. ACH Volley Ljubljana je s sobotno zmago proti ekipi SK Zadruga Aich/Dob s 3:1 le še potrdil prevlado v letošnjem prvenstvu.