Jeseničani pred zadnjo tekmo rednega dela mesta med najboljšo šesterico še niso imeli zagotovljenega. Bili so na sedmem mestu z enakim številom točk kot Asiago in Feldkirch ter z eno manj kot Fassa. Za preboj v končnico zgolj zmaga zato ni zadostovala in jim je moral iti na roko tudi izid na eni od preostalih treh tekem z ekipami v boju za šesterico. Sreča jim je bila naklonjena, saj so Bregenzerwald premagali s 7:0 (3:0, 1:0, 3:0), po njihovih željah pa se je razpletel tudi obračun v Lustenauu, kjer so domači s 7:2 nadigrali Faosso.

»Z dogajanjem na drugih tekmah smo bili na tekočem, saj nas je trener med tretjinami seznanjal z rezultati,« je priznal strelec prvega zadetka za Jesenice Patrik Rajsar. Napadalec s soigralci nadaljuje serijo zmag, ki so jo Gorenjci začeli po decembrski zaušnici na derbiju z Olimpijo. Zadnja je bila že njihova deseta zaporedna. »Po porazu smo se dogovorili, da bomo držali skupaj in igrali tako, kot nam naroči trener – brez prevelikega kompliciranja. Hvalabogu se je načrt obrestoval. Na vsaki tekmi dajemo vse od sebe, dogodkov nismo prehitevali, in to nam je prineslo uspeh,« je še dodal Rajsar.

Čeprav so si še pred koncem rednega dela že zagotovili končnico in tudi prvo mesto, so 34. krog z zmago sklenili tudi hokejisti Olimpije. Ti so po podaljšku v gosteh premagali Zell am See z 2:1 (1:1, 0:0, 0:0; 1:0). Pri domačih je kar 57 obramb zbral vratar Dominik Frank, premagala sta ga le Žan Jezovšek v rednem delu in Aleš Mušič, ki je Ljubljančanom zmago zagotovil v 65. minuti.

Drugi del alpske lige se bo začel 13. februarja z derbijem med Jeseničani in Ljubljančani v Tivoliju, medtem pa obveznosti čakajo slovensko člansko hokejsko reprezentanco. Ta bo med 6. in 9. februarjem v Podmežakli igrala olimpijske predkvalifikacije in se potegovala za preboj v zadnji krog kvalifikacij, kjer se bodo delile vstopnice za olimpijske igre v Pekingu čez dve leti. Selektor Matjaž Kopitar je s trenerskim štabom seznam 27 igralcev, na katere bo računal na tekmah proti Litvi, Japonski in Hrvaški, razkril včeraj, danes pa bo z njimi opravil prvi trening.