V ponedeljek bo na severovzhodu in ponekod na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severni Sloveniji okoli 0, najvišje dnevne od 10 do 15, na jugovzhodu do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo oblačno, ob prehodu hladne fronte bo občasno deževalo. Ohladilo se bo, pihati bo začel severni veter. V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo snežne plohe. Še bo pihal severnik.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se severno od Alp pomikajo proti vzhodu. Z zahodnikom k nam priteka še vedno dokaj topel in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo, drugod bo jasno, popoldne pa se bo od severa pooblačilo. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo v krajih vzhodno od nas in ob severnem Jadranu večinoma oblačno, drugod bo delno jasno. Še bo pihal jugozahodni veter.