Ljubljančani so si že pred koncem rednega dela zagotovili ne samo končnico, pač pa tudi prvo mesto. Za lepotno napako zadnjih dveh mesecev so poskrbeli le na prejšnji tekmi, ko so doma po podaljšku klonili z Lustenauom in prekinili niz 12 zmag.

Danes so z zmago končali redni del, so se pa morali zanjo precej potruditi. Teoretično so se merili z za razred slabšim tekmecem, ki je na lestvici v spodnjem delu, toda domači so imeli izjemno razpoloženega vratarja. Dominik Frank je zbral 57 obramb (na drugi strani Tilen Spreitzer 26), v rednem delu tekme pa ga je premagal le Žan Jezovšek.

Na drugi gol so morali zeleno-beli čakati vse do 65. minute, ko je zmago zagotovil kapetan Aleš Mušič.

Poleg SŽ Olimpije, Rittna in Pustertala, ki so si mesta med prvo šesterico zagotovili že prej, je današnji zadnji krog rednega dela postregel še s preostalimi udeleženci prve skupine, ki že zagotavlja končnico.

Vanjo so se uvrstili še Cortina, Asiago in Sij Acroni Jesenice; Jeseničani so za napredovanje s sedmega mesta pred današnjim krogom sami premagali Bregenzerwald s 7:0, pomagal pa jim je Lustenau z zmago proti Fassi s 7:2. Slednja je tako izpadla iz prve šesterice.

Alpska liga se bo z drugim delom nadaljevala po februarski reprezentančni akciji, moštva v tej vodilni skupini pa bodo do končnice igrala tekme za razvrstitev. To pa pomeni, da bosta na sporedu tudi še dva slovenska derbija med Ljubljančani in Jeseničani.