Novomeščani, za katere je to tretji zaporedni poraz in četrti v zadnjih petih tekmah v ligi Aba, so zdaj po točkah izenačeni z Zagrebčani, pred zadnjeuvrščenima ekipama, Zadrom in Megi Bemax, pa imajo dve zmagi prednosti.

Do konca rednega dela so še štirje krogi, Krka pa ima nadvse zahteven razpored. Naslednjo nedeljo jo čaka gostovanje pri Igokeji, po pavzi zaradi pokalnega tekmovanja bo konec februarja gostila Partizan, nato pa ima še preizkušnji z Mornarjem v gosteh in doma s Cedevito Olimpijo.

Novomeščani so nastopili brez prvega strelca in organizatorja igre Glenna Coseyja, ki je poškodovan, ter 213 centimetrov visokega Marvina Jonesa, ki je sredi tedna zapustil Dolenjsko in se preselil v Turčijo. Odsotnost dveh ključnih igralcev se jim je močno poznala, tako da je Cibona večino tekme narekovala ritem igre in vodila na semaforju.

Kljub temu so imeli domači priložnost za zmago. Na začetku zadnje četrtine so se z delnim izidom 17:4 približali na vsega točko zaostanka (67:68), toda v zadnjih treh minutah so znova naredili preveč napak in zgrešili nekaj odločilnih metov, tako da so gostje na koncu prišli do zaslužene zmage.

Za Krko je Marko Jošilo dosegel 21 točk (met 9:16, 8 skokov), 15 jih je dodal Luka Lapornik, v vrstah Cibone pa sta izstopala Ivan Novačić z 22 točkami ter slovenski reprezentant Matic Rebec, ki je ob 12 točkah zbral sedem podaj.