V okviru letošnje večurne prireditve, na kateri sta med drugimi nastopila Magnifico in Senidah, so podelili nagrade najboljšim izvajalcem in izvajalkam v popu, rocku, hiphopu, trapu, narodni glasbi in drugih zvrsteh. Nagrado za pevko leta je prejela Nina Badrić, nagrado za največji vpliv na glasbeno sceno na Balkanu Buba Corelli in Jala Brat, Van Gogh so najboljša rock skupina, s čimer so v svoji kategoriji premagali Siddharto, Nataša Bekvalac pa je dobila nagrado za najboljši spot in v kategoriji premagala Senidah, ki je bila nominirana za spot Mišići v režiji Katarine Rešek - Kukle. Najboljši hiphop izvajalec je postal Smoke Mardeljano, najboljši izvajalec narodne glasbe Šaban Šaulić. Najboljši alternativci so Buč Kesidi, ki bodo prihodnji teden nastopili v Ljubljani, najboljša trap skladba pa je nastala v Sloveniji, saj je nagrado prejela Senidah za pesem Mišići.

Nagrado za življenjsko delo je dobil Oliver Mandić, drugo največjo nagrado, nagrado golden mac, pa je prejela Senidah, ki je bila tako okronana za najboljšo izvajalko na Balkanu v preteklem letu.

Podelitev nagrad so prenašali oziroma so predvajali posnetek v vseh vpletenih državah, za katere upamo, da so imele boljši komentatorski dodatek, kot smo ga dobili v Sloveniji. Pri nas je namreč prireditev komentiral Iztok Gartner, ki si je poleg tega, da ga je vsaka točka presenetila, večino časa vzel za to, da je sanjaril o tem, kako bi slačil nastopajoče pevke.