Medtem ko so slovenski nogometni prvoligaši Olimpija, Maribor, Mura in Celje na pripravah v Turčiji, drugi kombinirajo vadbo doma z nekajdnevnimi izleti v Istro na Hrvaškem. Olimpija, ki je zadnja dopotovala v Turčijo (v zasedbi ni Brkića in Andrejašiča), bo danes odigrala prvo pripravljalno tekmo s slovaškim prvakom Slovanom iz Bratislave. Z Olimpijo je na preizkušnji tudi kamerunski branilec Daniel Kamy Ntankeu, ki ima tudi francoski potni list in je nazadnje igral na Finskem za Inter iz Turkuja, pred tem pa v BiH in Črni gori. Z Ljubljančani je v Turčijo odpotoval tudi visokorasli napadalec Rok Kidrič, a se z njimi ne bo vrnil domov, saj turški mediji poročajo, da bo postal član drugoligaša Boluspor, ki ima velike težave z neučinkovitostjo in je trenutno na predzadnjem mestu na lestvici. Kidrič je v letu dni v Ljubljani večinoma grel klop za rezerve. V turško drugo ligo odhaja tudi 24-letni krilni napadalec Tonči Mujan, ki ga bodo Domžale za pol leta posodile Umraniyesporu, nato pa bodo imeli Turki možnost odkupa.

Medtem ko je Maribor na prvi pripravljalni tekmi v Turčiji doživel boleč poraz z Lechom z 0:3 (danes bo igral z Vojvodino iz Novega sada), je bilo uspešnejše Celje. Četa Dušana Kosiča, ki jo je pozimi zapustil levi bočni branilec Tadej Vidmajer, je premagala poljskega prvoligaša Piast Gliwice z 2:1 z goloma Lotriča in Flisa.

Bravo se je okrepil z 20-letnim branilcem Vanjo Drukšićem, ki se vrača v domovino kot še en primer igralca, ki je prezgodaj zapustil Slovenijo in ni uspel v tujini. V Aluminiju so odhod levega bočnega branilca Amuzieja nadomestili s 24-letnim Hrvatom Stipetom Vrdoljakom.