Policisti novogoriške gorske policijske enote so ugotovili, da se je planinka s spremljevalcem v četrtek ob 9. uri napotila s planine Podkuk proti vrhu Vogla. Od planine Razor sta pohodnika nadaljevala po planinski poti v smeri Vogla.

Približno 150 metrov pod vrhom Vogla sta se zaradi močnega vetra obrnila in se začela spuščati. Ker je bila pot pokrita s tanko plastjo ledenega snega, je planinki po 50 metrih hoje na strmem pobočju zdrsnilo. Drsela je približno 200 metrov in negibno obležala, nekaj minut je bila v nezavesti.

Prijatelj ji je pomagal, nato pa zaradi slabega signala odšel do bližnjega grebena, kjer je na pomoč poklical reševalce.

Posredovali so policisti in reševalci gorske reševalne službe Tolmin. Reševalci so planinki najprej nudili prvo pomoč in jo nato z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Zdravstveni delavci so ugotovili, da je bila planinka lažje poškodovana, dobila je udarec v glavo in druge dele telesa ter površinske poškodbe. Policisti bodo o nesreči obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.