Goste iz mesta angelov je v deveti minuti v vodstvo s svojim 12. golom v sezoni popeljal kasnejši junak Alex Iafallo, najslabše moštvo zahodne konference pa je imelo v drugi tretjini priložnost za vodstvo z 2:0, a je Austin Wagner zgrešil kazenski strel.

Sledila je kazen v podobi dveh hitrih zadetkov Arizone. Za izenačenje je poskrbel Nick Schmaltz, za vodstvo pa Christian Dvorak. V zadnji tretjini je Los Angeles pritisnil in prek drugega zadetka Iafalla v 58. minuti izsilil podaljšek. Nato pa je po sijajni podaji Kopitarja mimo dveh tekmecev po vsega 24 sekundah dodatnega igralnega časa znova zadel Iafallo za šesto zmago v sezoni po dodatnih petih minutah igre.

»Počutim se zelo dobro, to je sijajna zmaga za naše fante,« je po obračunu dejal Iafallo. »Ostali smo zbrani v vseh treh tretjinah ledu. Upam, da je kdo pobral zmagoviti plošček za očetov bar,« je še v smehu sklenil junak obračuna.

Kljub zmagi Anžeta Kopitarja s kralji ostajajo na predzadnjem mestu celotne lige s 43 točkami. Za New Jersey Devils zaostajajo eno točko. Slednji na vzhodu zasedajo predzadnje mesto, slabši je le Detroit z vsega 28 točkami.

Danes so Devils prav tako odigrali podaljšek proti Nashville Predators in izgubili po kazenskih strelih s 5:6. Moža odločitve sta bila Šved Filip Forsberg in Kanadčan Matt Duchene. Za domače je v prvi seriji zadel Rus Nikita Gusev.

V tretjem obračunu večera je upe na končnico z zmago 3:1 proti Buffalu ohranil Montreal, ki za osmim mestom zaostaja osem točk. Po zadetku Jacka Eichla in vodstvu Buffala sta zadela nekdanji kralj iz Los Angelesa Ilja Kovaljčuk in Brendan Gallagher. Končni izid pa je z golom v prazno mrežo postavil Tomaš Tatar.