V petek bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo po neprevetrenih dolinah severne Slovenije malo pod 0, drugod od 1 do 6, najvišje dnevne od 8 do 13, v jugovzhodnih krajih do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal zahodni do jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, nad zahodnim in severnim Sredozemljem, Alpami in Balkanom pa šibek anticiklon. Od zahoda priteka k nam dokaj suh in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, popoldne se bo ponekod zmerno pooblačilo. V vzhodni hrvaški in v sosednjih krajih Madžarske bo zapihal jugozahodnik, v Kvarnerju popoldne šibak jugo. V petek bo ob severnem Jadranu zmerno do pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo večinoma sončno. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodni veter.

Biovreme: Danes bo vremenski vpliv na počutje ugoden. V petek bo vremenski vpliv na počutje ugoden.