Kopitarjevi Kralji so sijajno odprli tekmo in povedli z 2:0. Prvi gol je po podaji Kopitarja dosegel Tyler Toffoli, drugega pa Alex Iafallo. Nato se je hokejistom iz Kalifornije povsem zaustavilo, sredi druge tretjine so jih gosti s Floride ujeli in izenačili po golih Tylerja Johnsona in Stevena Stamkosa, v zadnji tretjini pa sta zadnji žebelj v krsto kraljev zabila Erik Černak in Stamkos.

Los Angeles bo že v noči na petek po srednjeevropskem času gostoval pri ekipi Arizona Coyotes. V noči na četrtek je bilo na sporedu še pet tekem, kar na štirih pa so slavile gostujoče zasedbe. Nashville je resda zmagal v Washingtonu s 5:4, a tekmo je zaznamoval domači zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je v prvi tretjini dosegel svoj 693. gol v ligi NHL in na večni lestvici strelcev prehitel Steva Yzermana.

Rus, ki je trenutno na devetem mestu v tej statistični prvini, le za gol zaostaja za osmouvrščenim Markom Messierjem (694 golov), prvi na lestvici pa je legendarni Kanadčan Wayne Gretzky (894 golov). Toronto je slavil v Dallasu s 5:3. V American Airlines Centru so gosti s kolektivno predstavo ukanili tekmece iz Teksasa, Auston Matthews, Tyson Barrie in Andreas Johnsson pa so za zmago prispevali po dve točki.

Vancouver se iz San Joseja vrača s polnim izkupičkom, za zmago s 5:2 pa imajo največ zaslug Quinn Hughes in Tanner Pearson, ki sta dosegla po gol in podajo, ter vratar Jacob Markstrom, ki je zbral 38 obramb. V kanadskem obračunu je Calgary šele po izvajanju kazenskih strelov strl odpor Edmontona in slavil s 4:3. V loteriji je zmagoviti gol dosegel Sean Monahan, v rednem delu pa se je izkazal dvakratni strelec Andrew Mangiapane.

Edino domačo zmago je dosegel Anaheim, ki je bil boljši od Arizone s 4:2. Najbolj zaslužna moža za zmago sta bila dvakratni strelec Adam Henrique in vratar John Gibson s 25 obrambami.