Medtem ko liga NBA še naprej žaluje za tragično preminulima košarkarskim velikanom Kobejem Bryantom in njegovo hčerko Gianno, igralci s pogosto solznimi očmi ob ganljivih prizorih v njuno čast pred tekmami nadaljujejo sezono. Odpovedan je bil le obračun med LA Lakers in LA Clippers, saj je bil Bryant legenda LA Lakers, zato jih je tragedija še posebej prizadela. Na drugi tekmi v dveh večerih sta klonila tako Dallas Luke Dončića kot Miami Gorana Dragića, neuspešen pa je bil tudi Denver Vlatka Čančarja, ki ga je ugnal Memphis.

Dallas je proti Phoenixu na cedilu pustila obramba. Tretjo četrtino je namreč moštvo iz Arizone dobilo s kar 48:22. Dallas v celotni zgodovini še ni prejel toliko točk v eni četrtini, Phoenix pa jih toliko ni dosegel vse od leta 1990. Dončić je dosegel 22 točk, šest skokov in le dve asistenci, tekmo pa sklenil dobrih osem minut pred koncem, ko je njegovo moštvo zaostajalo za 36. »To moštvo je naredilo ogromno dobrih stvari, znova navdušilo navijače in si priborilo dobro izhodišče v boju za končnico. Tako slabo predstavo je zato težko razložiti. Takšni večeri se zgodijo, a tokrat smo bili ekstremno slabi,« je z zaskrbljenim obrazom razlagal trener Dallasa Rick Carlisle.

Težak poraz v boju za drugo mesto v vzhodni konferenci je doživel Miami, ki je v domači dvorani klonil proti Bostonu. Moštvo s Floride je tako padlo na tretje mesto, saj ga je prehitel Toronto, za vrat pa mu dihajo še Boston, Philadelphia in Indiana. Goran Dragić je bil s 23 točkami najboljši strelec Miamija, k temu pa je dodal še štiri asistence in skoka. Kar 12 jih je dosegel v zadnji četrtini, ko so se gostitelji na vso moč trudili, da bi ujeli nasprotnika, a zaman. Za Miami je bil to šele tretji poraz na 24 domačih tekmah. Pred Bostonom so klonili še proti LA Lakers in LA Clippers. Glavni razlog za neuspeh je bil slab met Dragića in soigralcev, ki so iz igre metali le s 37,1-odstotno uspešnostjo, za tri pa so zadeli devetkrat iz 37 poizkusov. V obeh primerih najslabše v domači dvorani v letošnji sezoni. »Boston nas je obrambno že drugo medsebojno tekmo zapored uničil. Lahko smo precej boljši, a moramo biti osredotočeni in pozorni na podrobnosti v igri. Majhne stvari so še kako pomembne, ko igraš proti tako dobremu obrambnemu moštvu, kot je Boston. Nasprotnik nam je preprečil dobro kroženje žoge, s katerim pridemo do odprtih metov iz ugodnih položajev,« je pojasnil trener Miamija Erik Spoelstra.