53-letni Boris Kunsevitsky iz Melbourna je bil danes zaradi pedofilije obsojen na 35 let zapora. Med letoma 2002 in 2017 je v Avstraliji, Singapurju, Indoneziji in na Filipinih spolno zlorabil 47 dečkov, kar je na sodišču tudi priznal. Kazniva dejanja je tudi dokumentiral, ustvaril je namreč več kot 35 tisoč fotografij in nekaj manj kot pet tisoč posnetkov. Krivdo je priznal.

Sodnik John Champion je 53-letniku zaradi pedofilije in proizvodnje otroške pornografije naložil najvišjo možno kazen, 35 let, za pogojni izpust lahko prvič zaprosi šel po 28 letih odslužene kazni. Takrat bo star 81 let. »Nobena kazen, ki jo lahko izrečem, ne more odpraviti bolečine, ki ste jo povzročili,« je ob izreku dejal sodnik, dejanja pedofila pa označil za najhujša, kar jih je videl. Po njegovih navedbah si je 53-letnik načrtno izbiral kraje, kjer je imel najlažji dostop do mladih fantov. Največ jih je namreč zlorabil na Filipinih.

Nemška policija je avstralske kolege na pedofila opozorila že leta 2008, ko so našli 55 fotografij zlorabljenega dečka iz Melbourna. Ta se je policiji javil, ko je bil Kunsevitsky v Singapurju. Fant je po ostudnih dejanjih padel v depresijo, boril se je z anksioznostjo in zlorabo drog, skušal si je vzeti življenje. Pedofila so sicer aretirali šele leta 2017 v Sydneyju, ko je skušal vstopiti v Avstralijo.