Apple je v zadnjih treh mesecih lanskega leta, ki so obdobje prazničnih razprodaj v ZDA, ustvaril 22,2 milijarde dolarjev dobička, kar je 4,99 dolarja na delnico. Prihodki so se ustavili pri 91,8 milijarde dolarjev.

Analitiki Wall Streeta so pričakovali 4,55 dolarja dobička na delnico in 88,5 milijarde dolarjev prihodkov. V celotnem poslovnem letu 2019 je Apple imel 55 milijard dolarjev dobička.

Delnice Appla so se po objavi rezultatov v podaljšanem borznem trgovanju v New Yorku podražile za 2,7 odstotka na 326,15 dolarja za kos.

Samo s prodajo iphonov je Apple zaslužil malenkost manj kot 56 milijard dolarjev, medtem ko so analitiki pričakovali 51,6 milijarde dolarjev. V enakem četrtletju pred letom dni je s prodajo iphonov iztržil 52 milijard dolarjev. Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook je dejal, da sta se posebej dobro prodajala nova modela iphone 11 in iphone 11 plus.

Povečalo se je tudi zanimanje za druge naprave. Kategorija naprav, »ki se nosijo«, kamor sodijo slušalke air pods in Applove ure, je navrgla deset milijard dolarjev prihodkov, kar je pol milijarde dolarjev več od pričakovanj analitikov, potem ko so se pred letom dni ti prihodki ustavili pri 7,3 milijarde dolarjev.

Segment storitev, kamor sodi tudi apple TV+, je k skupnim prihodkom dodal 12,7 milijarde dolarjev, kar je 300 milijonov dolarjev manj od pričakovanj, vendar skoraj dve milijardi dolarjev več kot pred letom dni.

Apple si je zadal, da bo imel do konca koledarskega leta 2020 skupaj 600 milijonov naročnikov na svoje plačljive platforme. Trenutno jih ima 480 milijonov.

Tudi Cook je posvaril, da je prihodnost negotova zaradi izbruha koronavirusa na Kitajskem, kjer ima Apple veliko dobaviteljev. Za zdaj pričakuje v tekočem četrtletju med 63 do 67 milijard dolarjev prihodkov, analitiki pa so pričakovali napoved okrog 62,4 milijarde dolarjev.