Za ACH Volley ni predaha. Potem ko so v ljubljanskem klubu pred dobrim tednom dni v Kamniku premagali Maribor in ubranili pokalni naslov, se je moštvo hitro vrnilo k treningom in misli preusmerilo k ligi prvakov. Ta se po več kot enomesečnem premoru pri oranžnih znova vrača v prvi plan, njihov tekmec v četrtem krogu pa bo Kuzbas Kemerovo. Aktualni ruski prvak ima s slovenskim predstavnikom neporavnane račune, saj je decembra tivolsko dvorano zapustil s porazom po petih nizih. »Kar je zgodilo v Ljubljani, je lep spomin, vendar nam na tekmi, ki prihaja, ne pomaga prav nič,« je pred današnjim gostovanjem v skoraj 5000 kilometrov oddaljenem Kemerovu zatrdil trener ACH Volleyja Matija Pleško.

Ljubljančani so v osrčje Rusije pripotovali včeraj zjutraj, še pred tem pa v srednjeevropski ligi premagali Mladost iz Brčkega. Tekma po besedah Pleška ni služila le kot priprava na današnji dvoboj, temveč je na njej poskušal po poškodbah vrniti tudi Dika Purića in Mateja Köka. »Zdravstveno stanje se počasi stabilizira. Veseli me, da se je prihod Mateja Köka na igrišče zgodil predčasno. Stanje sicer še ni optimalno, vendar nam bo prišla v Rusiji prav vsaka roka,« je dejal strateg ACH Volleyja.

Serijski slovenski prvaki na vnovično podcenjevanje tekmeca bržkone ne morejo več računati, bodo pa po tihem upali, da zaradi poškodbe ne bo nastopil izvrstni korektor Viktor Poletajev. »Na vseh tekmah, ki smo jih preučili, Poletajeva še ni bilo na igrišču. Na mizi bomo morali imeti oba scenarija in biti pripravljeni na vse možnosti. Je pa ogromno odvisno od čustvenega momenta naše ekipe. Torej, kako bomo vstopili v tekmo in kako se bomo znašli v njihovi dvorani. Šele nato lahko upam, da bomo vse napravili uspešno ter prikazali našo najboljšo igro, ki jo bomo seveda potrebovali, če želimo kar koli odnesti iz Rusije,« je razkril Pleško.

Kot je še dodal, jih tudi brez Poletajeva na nasprotni strani mreže čaka zahtevna naloga, saj je Kuzbas v zadnjih tednih v naletu. »V soboto sem si ogledal medsebojno tekmo obeh naših ruskih tekmecev v njihovem prvenstvu in presenetljivo je Kemerovo že dvakrat precej gladko premagalo Fakel iz Novega Urengoja. Po imenih sodeč bi Fakel skoraj uvrstil pred njih, a so jih zdaj že drugič dokaj gladko ugnali. Očitno so v formi in se vzpenjajo. Na gostovanju nas vsekakor ne čaka nič lepega,« je še sklenil Pleško.

Liga prvakov, 4. krog: Berlin Recycling Volleys – Fakel Novi Urengoj 2:3 (21, 15, -20, -22, -10), danes ob 13. uri: Kuzbas Kemerovo – ACH Volley, vrstni red: Novi Urengoj 8, Kuzbas Kemerovo (-1) 7, Berlin Recycling Volleys 4, ACH Volley (-1) 2.