Tri trupla so med razbitinami našli v nedeljo na dan nesreče, preostalih šest pa v ponedeljek. Posmrtne ostanke oseb, ki so bile v helikopterju, so odstranili iz kraja nesreče in jih prepeljali v forenzični center, kjer jih bodo pregledali in identificirali, so v izjavi za javnost zapisali v losangeleški mrtvašnici.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo v Thousand Oaks v športno akademijo Mamba Sports Academy, približno 137 kilometrov stran, kjer bi morala Gianna igrati, njen oče pa bi moral biti trener ekipe. Poleg njiju je bilo na krovu še sedem oseb, ki so prav tako umrle v nesreči.

Okoliščine nesreče helikopterja znamke Sikorsky S-76B, ki je vzletel z letališča John Wayne v Santa Ani v nedeljo ob 9:06, še niso znane, ostanki grozovite nesreče pa naj bi bili raztreščeni 180 metrov naokoli.

Pred dvorano Staples Center so se po nesreči začeli zbirati navijači Los Angeles Lakers ter košarkarski navdušenci. Ti so se odličnemu košarkarju poklonili s svečami, plakati, dresi ter ostalimi spominki na njegov čas v dresu Jezernikov, ki ga je nosil vse od prihoda v NBA do upokojitve po sezoni 2015/16. V torek pa so se mu žalujoči navijači poklonili tudi v Newport Beachu, južno od Los Angelesa, kjer je preminuli živel.