Tajska avantura Helene Blagne

Prejšnji teden smo poročali, da se je Helena Blagne odpravila na počitnice v daljne kraje, in medtem se je že razjasnilo, kam. Dopustuje na tajskih otokih, utrinke eksotičnih lokacij pa ta teden redno objavlja na svojem instagramu. Videli smo jo v bikiniju v manjšem zasebnem bazenu, obiskala je nekaj znamenitosti, nazadnje pa se je fotografirala celo v družbi tigra. Večina sledilcev je bila nad posnetkom navdušena, četudi je nenavadno, da sicer politično korektna pevka ni seznanjena z mnogimi pozivi mednarodnih organizacij, ki opozarjajo, da tigri, s katerimi se lahko na Tajskem proti majhnemu plačilu družite pobliže, življenje načeloma preživijo omamljeni in v slabih pogojih. Morda se bo pevka med tajsko avanturo odrekla vsaj prav tako spornemu jezdenju slonov.
View this post on Instagram

BTW, tale zverina ni na baterije 🐯

A post shared by Helena Blagne (@helenablagne) on

Mirko za šefa leta

Na instagram profilu delozlom že nekaj mesecev lahko sledite anonimnim zgodbam oziroma telefonskim sporočilom, ki pričajo o neznosnih pogojih na slovenskem trgu dela. Mislili smo že, da smo tam od slovenskih delodajalcev videli najslabše, a te dni smo zasledili sporočila, ki jih je nekemu zaposlenemu pošiljal šef z imenom Mirko. Mirko je podrejenemu odrekel obisk že dogovorjenih zdravniških pregledov, češ da ga v tistem obdobju potrebuje od devetih zjutraj do enajstih zvečer, za konec tedna pa do enih zjutraj. Ko se je zaposleni uprl, mu je Mirko vendarle ponudil deset evrov nagrade za dobro opravljeno delo, obenem pa ga opozoril še na prihajajočo inventuro, katere kakovost bo spremljal prek varnostnih kamer.
View this post on Instagram

Lp mirko, nova slovenska serija

A post shared by Najprej jamr, pol upor ✊ (@delozlom) on

Salome nekoč in danes

Že več let je na spletu priljubljeno, da vzamemo staro družinsko fotografijo in jo leta pozneje posnamemo v istem prostoru, v istem položaju in z istimi ljudmi. Fotografije so zabavne za ogled, saj čas ljudi spremeni, in to je še posebej resnično v primeru domače resničnostne zvezdnice Salome. Tudi ona je za instagram posnela enako fotografijo, kakršna je v Splitu nastala pred tridesetimi leti, ko je bila še postavni Nenad s skrbno oblikovanimi obrvmi. Pri vsem skupaj je sicer morda še najbolj presenetljivo to, da so imeli na kraju nastanka fotografije še vedno na voljo stacionarni telefon.

Sreča je zastonj, obljublja Miran Rudan

Presenetljivo, a zasedba Pop design ne samo da še vedno obstaja, snemajo celo novo glasbo in videospote, trenutno v sodelovanju s starim-novim frontmanom Miranom Rudanom. Nov videospot z naslovom Sreča pripoveduje zgodbo o moškem, ki ostane brez prijateljev in nazadnje posvoji psa, na splet pa so ga poslali pred dvema tednoma. Oboževalcem Rudan prek instagrama podarja majico s citatom »Sreča je zastonj«, četudi sreča v tem primeru v resnici ni povsem zastonj – oboževalci morajo v zameno za sodelovanje v nagradni igri pod objavami pustiti komentar in slediti instagram profiloma Rudana in Pop designa.

Jernej Tozon jih ima štirideset

Čuk Jernej Tozon je pravkar dopolnil štirideset let, smo bili obveščeni prek njegovega profila na instagramu. Družinskim članom in glasbenim kolegom očitno še ni uspelo postaviti rojstnodnevnega mlaja, kot bi se spodobilo, zato je bil Tozon primoran objeti kar prometni znak, ki omejuje hitrost vožnje. Da Čukov in drugih ne bomo po krivici obtožili rojstnodnevne malomarnosti, ostajamo pri dvomu, da večje praznovanje še sledi, medtem pa se slavljenec lahko tolaži z mnogimi čestitkami oboževalk, ki so se oglasile pod njegovo objavo. S prijaznim voščilom se jim je pridružil celo poslanec Matjaž Nemec.

Mister Slovenije se prha v obleki, kopa v spodnjicah

Matjaž Kumelj je leta 2012 postal mister Slovenije, od takrat pa se uveljavlja kot maneken in pevec. Skladbe, ki jih snema, so romantične, fotografije pa najraje provokativne. Na njegovem instagramu boste namreč pogosto našli posnetke, na katerih je le v spodnjem perilu. Včasih sicer naletimo na fotografije, na katerih se za potrebe umetniškega izraza prha v večerni moški obleki ali pa se v spodnjicah namaka v kopeli. Pričujoča fotografija je, pravi Kumelj, nastala povsem spontano, sledilcem pa sporoča še, da se ob videnem zaveda, da mora med telesno vadbo več časa posvetiti krepitvi hrbtnih mišic.