Weinsteina je posilstva in spolnega nadlegovanja obtožilo več kot 80 žensk, med katerimi so tudi slavne filmske igralke, vendar pa na sodišču v New Yorku proti trenutno njemu poteka sojenje v primeru dveh žensk.

Sodijo mu zaradi posilstva mlade igralke leta 2013 v hotelski sobi na Manhattnu in ker naj bi v njegovem stanovanju leta 2006 v oralni spolni odnos prisilil Haleyijevo, ki je bila njegova pomočnica pri oddaji Project Runway.

Haleyi, ki se je rodila na Finskem in je odraščala na Švedskem, je Weinsteina spoznala leta 2004 na filmski premieri, drugič pa ga je videla dve leti kasneje na filmskem festivalu v Cannesu, kjer je izrazila zanimanje, da bi sodelovala pri njegovih filmih. Weinstein jo je povabil v svojo hotelsko sobo in jo prosil za masažo, zaradi česar se je, kot je dejala, počutila izjemno ponižano. Kljub temu se je z njim srečala tudi kasneje. Weinstein ji je uredil zaposlitev pri oddaji Project Runaway, ki jo je produciral.

Na pričanju je opisala, kako jo je julija 2006 povabil v stanovanje in jo začel grabiti. Skušala ga je zavrniti, a je bil vztrajen in jo je vsakič, ko je skušala vstati, potisnil nazaj na posteljo, jo deloma slekel ter jo prisilil v oralni spolni odnos.

Zagotovila je, da je Weinstein ni niti najmanj privlačil, vendar pa ni znala pojasniti, zakaj je šla dva tedna po napadu v njegovo hotelsko sobo na Manhattnu, kjer je imela z njim spolni odnos, za katerega je priznala, da vanj ni bila prisiljena. Ko jo je zvlekel na posteljo, naj bi le otrpnila. Kot je pojasnila, ni mogla poklicati policije, saj je takrat v New Yorku delala brez delovne vize in ji je grozil izgon iz ZDA.

Tožilci so zaslišali tudi psihiatrično strokovnjakinjo Barbaro Ziv, ki je pojasnila, da ima večina žrtev spolnih napadov še naprej stike z napadalci, pogosto zaradi strahu pred maščevanjem.

Weinsteinov odvetnik je poroto spomnil, da je imela Haleyijeva tudi po domnevnem napadu stike z Weinsteinom, pokazal je prijateljsko pismo, opisal srečanje v Cannesu leta 2008, pa tudi, kako ga je prijateljsko uščipnila med televizijsko oddajo ter potovala na njegove stroške v Los Angeles in London.

Mimi Haleyi je priznala, da je bila občasno še naprej v stiku z Weinsteinom, a da je služba v filmski industriji pač takšna. Napade je skušala odriniti v pozabo, vendar ni vedela, kako naj se s tem sooči. Pretvarjala se je, da se ni nič zgodilo. Oktobra leta 2017 ga je obtožila, Weinsteina so aretirali, proti njemu je bila v New Yorku vložena obtožnica.

Weinsteina posilstva obtožuje tudi mlada igralka, ki pa na sodišču še ni pričala. Prejšnji teden je pričala nekdanja igralka v seriji Sopranovi Annabella Sciorra, ki trdi, da jo je Weinstein posilil v 90. letih prejšnjega stoletja. Njen primer je sicer zastaral, vendar pa je sodišče dovolilo njeno izpoved in izpoved nekaterih drugih žensk, katerih primeri so prav tako zastarali, saj naj bi pokazale vzorec Weinsteinovega obnašanja.