Andrew se je zaradi vpletenosti v Epsteinov škandal že lani umaknil od vseh svojih uradnih javnih kraljevskih dolžnosti. Ena od Epsteinovih žrtev, Virginia Guiffre je pred tem javno zatrdila, da je bila pri 17 letih prisiljena v spolne odnose z Andrewom.

Guiffrejeva je spoznala Epsteina na Floridi leta 2000, nakar jo je silil v spolne odnose s starejšimi moškimi. Med njimi naj bi bili glede na trditve Giuffrejeve nekdanji odvetnik O.J. Simpsona in danes odvetnik Donalda Trumpa Alan Dershowitz, ter nekateri drugi politiki in akademiki v ZDA. Vsi po vrsti zanikajo obtožbe, pri katerih Guiffrejeva vztraja.

Epstein, ki je čakal na začetek sojenja zaradi spolnih zlorab mladoletnic, se je ubil v svoji celici newyorškega zapora lani poleti. Preiskava o tem še teče, čeprav je mrliški oglednik uradno potrdil samomor. Epstein naj bi se v celici obesil s povezanimi kosi rjuh, pri čemer ga paznika v zadnjih urah pred smrtjo nista pregledovala vsake pol ure, kot je bilo predvideno.

Guiffrejeva trdi, da je imela z Andrewom spolne odnose trikrat. Princ sicer ni v težavah zaradi morebitnega posilstva, saj je starostna doba privolitve v Angliji 16 let, v New Yorku pa 17 let. Kaznovali pa bi ga lahko zaradi prostitucije, ker Giuffrejeva trdi, da ji je Epstein plačal za spolne odnose s princem. To lahko prinese tudi obtožbo trgovine z ljudmi, če gre za mladoletno osebo pod 18 letom starosti.