»Nisem pripravljen, ampak vseeno ...,« se je začel zapis. »Tu sedim in skušam nekaj napisati v tvoj spomin, pa me vsakič, ko začnem, premaga jok in potem le sedim, razmišljam o tebi, nečakinji Gigi in najini prijateljski, bratski vezi, ki sva jo imela! Še v nedeljo sem slišal tvoj glas, pred odhodom iz Philadelphie nazaj v Los Angeles. Nikoli ne bi niti za hip v milijonih let pomislil, da je bil to zadnji pogovor, ki ga bova imela.«

Bryant je poklical Jamesa po sobotni tekmi v Philadelphii, da mu je čestital, ko ga je prehitel na lestvici najboljših strelcev lige na tretjem mestu. Med intervjujem po sobotni tekmi je James na dolgo govoril o tem, kakšen idol je bil zanj Bryant med odraščanjem. Med drugim je povedal zgodbo iz srednje šole, kako mu je Bryant podaril športne copate, ki jih je nosil na tekmi zvezd All-Star v Philadelphii. Bryant je imel številko 48,5, James pa eno številko čevljev večjo nogo, a se je vseeno nekako stlačil premajhne Bryantove superge in jih ponosno nosil na svoji tekmi. Jamesa je navdihnila Bryantova pot do vstopa v ligo NBA že kot najstnika neposredno iz srednje šole.

»Zlomljeno srce imam, popolnoma sem poklapan, moj brat!« je še zapisal James na instagramu in se zavezal, da bo nadaljeval Bryantovo zapuščino. »Rad te imam, veliki brat. Moje srce gre Vanessi in otrokom. Obljubim ti, da bom nadaljeval tvojo zapuščino! Vsem nam toliko pomeniš, še zlasti celotni družini Lakers in moja odgovornost je, da si to naložim na hrbet in nadaljujem! Daj mi moč iz nebes nad nami in pazi name. Še toliko stvari je, ki bi jih rad povedal, a trenutno ne morem, ker še ne morem tega zares doumeti. Dokler se ne srečava spet, moj brat!« je zapisal James.