Ogenj v pristanišču na jezeru v kraju Scottsboro v Alabami je izbruhnil kakšne pol ure po polnoči, zajel je 35 čolnov – na nekaterih so ljudje živeli, drugi so bili, na srečo, prazni. »Skrušeni smo. To je nekaj najbolj groznega, kar sem videl v svoji karieri,« je za CNN povedal šef lokalnih gasilcev Gene Necklaus. Smrtonosen požar je povsem pretresel tudi ostalih 14 tisoč prebivalcev tega manjšega ameriškega kraja.

Posnetki s kraja tragedije kažejo na razsežnost požara. Aluminijasta streha se je sesedla na leseno ogrodje pristanišča, več čolnov je potonilo. Ogenj se je hitro selil z enega plovila na drugega. Prav možno, da zaradi plinskih bomb, zaradi katerih bi lahko zagorelo, pravi priča Mandy Durham. »Na koncu pomola jih je nekaj poskakalo v vodo, saj na kopno niso mogli. Pomol je namreč na sredini zajel ogenj,« je povedala za tiskovno agencijo AP. »Na večini od pogorelih čolnov so ljudje živeli. Zelo žalostno je, grozljivo!«

Osem oseb naj bi umrlo, sedmim se je uspelo rešiti s skokom v jezero. Večina jih je bila lažje poškodovanih – bodisi zaradi ognja bodisi zaradi mrzle vode, ki jim je rešila življenje. Vse so doslej iz bolnišnice že izpustili v domačo oskrbo. Vodja gasilcev je napovedal, da bodo morebitne žrtve v vodi iskali še vsaj tri dni. Ne vedo namreč, koliko ljudi je bilo v času izbruha požara na čolnih.