Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP prav tako še ni znano, koliko ljudi je bilo na krovu letala ter ali je šlo za potniško ali vojaško letalo.

»Okoli 13.10 po lokalnem času je letalo strmoglavilo v bližini vasi Deh Jak v provinci Gazni. Letalo je v plamenih in vaščani se trudijo, da ogenj pogasijo. Še ne vemo, ali je šlo za vojaško ali potniško letalo,« je za AFP dejal tiskovni predstavnik guvernerja province Gazni Aref Nuri.

Obsežna vaška območja v provinci Gazni so pod nadzorom talibanov, kar lokalnim oblastem otežuje dostop na območje. Tiskovni predstavnik Zabihulah Mudžahid je potrdil, da preiskujejo navedbe o letalski nesreči, drugih podatkov pa nima.

V Afganistanu so pogoste nesreče vojaških letal, predvsem helikopterjev. Nesreče so posledica slabih vremenskih razmer ali dotrajanosti plovil, poleg tega so vojaški helikopterji pogosto tarča napadov talibanov.

Zadnja letalska nesreča potniškega letala v Afganistanu je bila maja 2010, ko je v slabem vremenu strmoglavilo letalo letalske družbe Pamir, ki je bilo na poti iz Kunduza na severu države v Kabul. Na krovu letala je bilo šest članov posadke in 38 potnikov.