Srečno se je tokrat končal »incident« iranskega potniškega letala, ki ga je po pristanku na letališču na jugozahodu države odneslo s pristajalne steze na avtocesto. Na krovu je bilo 135 oseb, od katerih ni bil nihče ranjen. Čeprav vzrok nesreče še preiskujejo, je že izjava pristojnih regionalnih oblasti dala vedeti, kaj bi lahko šlo narobe. »Ob prihodu na letališče Mahšar je pilot prepozno pristal, zaradi česar je zgrešil pristajalno stezo. Letalo iranske družbe Caspian Airlines je zato zletelo s steze in se ustavilo na bližnji avtocesti,« so zapisali. Še ena od možnosti so tehnične težave. Po navedbah iranskega novinarja, ki je dogajanje spremljal z letala samega, se je odlomilo zadnje kolo, letalo pa je nato po cesti na trebuhu drselo brez njih.

Neobičajen prizor je v bližino privabil mnogo radovednežev, ki niso želeli zamuditi možnosti za fotografiranje takega »čudeža«. Na posnetkih je videti skoraj nepoškodovano letalo, pred njim in za njim pa kolone vozil, ki jim je nesreča preprečila nadaljevanje vožnje. Na kraj nesreče so prihitele reševalne službe, ki so preventivno z vodo zalile letalo. Potniki so po pristanku eden drugemu pomagali na trdna tla, eni so letalo zapustili skozi glavna vrata, drugi so pot do trdnih tal našli skozi zasilne izhode.

Iran je sicer v začetku meseca pretreslo strmoglavljenje ukrajinskega letala, ki ga je nenamerno sestrelila iranska revolucionarna garda. Umrlo je vseh 176 ljudi na krovu.

Iran je nameraval po sklenitvi mednarodnega sporazuma o svojem jedrskem orožju iz leta 2015, v okviru katerega je mednarodna skupnost umaknila tudi sankcije proti njemu, posodobiti svojo zastarelo letalsko floto. Vendar pa je leta 2018 ameriški predsednik Donald Trump izstopil iz dogovora in znova uvedel sankcije proti Teheranu. Ameriško finančno ministrstvo je proizvajalcema letal Boeing in Airbus odvzelo licenco za prodajo letal Iranu.