V torek bo večinoma oblačno, le na vzhodu bo še nekaj jasnine. Predvsem v zahodni polovici Slovenije se bodo pojavljale padavine, ki se bodo popoldne krepile. Zvečer bodo padavine zajele tudi severovzhod, lahko nastane kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer pa bo v vzhodnih krajih zapihal zmeren severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo suho vreme, razjasnilo se bo. V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Proti večeru se bo zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi, plitvo ciklonsko območje se pomika iznad osrednjega Sredozemlja proti južnemu Balkanu. Ob šibkih zahodnih vetrovih je v spodnjih zračnih plasteh nad našimi kraji še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo pooblačilo, v krajih zahodno in južno od nas bo začelo rahlo deževati. Zapihal bo jugozahodnik. V torek bo pretežno oblačno. V krajih zahodno in južno od nas bodo pogoste padavine, proti večeru tudi drugod. Ponekod bo pihal okrepljen jugozahodnik.