Samo teden po tem, ko je 51-letni Stephen Casiraghi moral v ljubljanski zapor na podlagi sklepa sodišča, ki je odločilo, da mora zadnjo pravnomočno kazen desetih mesecev prestati do konca (ostalo mu je še en mesec), so enega najbolj razvpitih zapornikov spet privedli na sodišče. Zaradi postopka, v katerem ga je tožilstvo obremenilo treh kaznivih dejanj prikrivanja, ker se je od 23. do 25. marca 2017 s svojim avtomobilom, ki ni bil registriran, vozil z ukradenimi registrskimi tablicami.

Na hodniku pred sodno dvorano je Casiraghi rekel, da noče v sodno dvorano, sodili so mu potem v njegovi nenavzočnosti.

Tožilstvo je v sklepni besedi predlagalo, naj sodišče za vsako od kaznivih dejanj prikrivanja Casiraghiju določi kazen en mesec zapora. Sodnica je predlogu sledila, nato pa določeno kazen združila s tisto, zaradi katere je Casiraghi že v zaporu, in mu izrekla enotno kazen dvanajst mesecev zapora. Če bo postala pravnomočna, to za Casiraghija pomeni, da ne bo v zaporu samo še en mesec, ampak še tri. Sodišče pri izreku kazenske sankcije ni moglo spregledati Casiraghijeve predkaznovanosti. Specialni povratnik je za rešetkami slovenskih zaporov preživel nekaj več kot dvajset let svojega življenja.

Kazniva dejanja, za katera bo sedel zdaj, pa je storil hitro po tem, ko je prišel iz zapora marca 2017. Kupil je avtomobil in nanj namestil ukradene registrske tablice. Petindvajsetega marca, ko se je Casiraghi vozil po Ljubljani, so policisti opazili avtomobil clio, ki je imel nameščeni različni tablici, zato so ga skušali ustaviti. To pa jim ni uspelo, saj je Casiraghi začel bežati pred policisti in objestno voziti po središču Ljubljane. Ko so ga policisti vendarle ustavili in se hoteli z njim pogovoriti, se jim je upiral in jim domnevno grozil z maščevanjem. Policisti so ga pridržali, 27. marca 2017 pa je pristal v priporu. Decembra 2017 je bil na ljubljanskem okrožnem sodišču zaradi nevarne vožnje obsojen na deset mesecev zapora, dveh kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja uradni osebi pa je bil oproščen. Ob izreku sodbe je bil tudi izpuščen iz pripora, v katerem je preživel skoraj devet mesecev. Kazen je kasneje potrdilo višje sodišče. Za vožnjo z ukradenimi tablicami (kaznivo dejanje prikrivanja) pa je bil torej obsojen zdaj.