Košarkarji Krke so doživeli tretji poraz v zadnjih štirih nastopih v ligi Aba in skupno enajstega v sedemnajstih krogih. Na gostovanju v Beogradu so morali priznati premoč zadnjeuvrščeni ekipi Megi Bemax, ki je slavila z 88:61.

Novomeščani imajo zdaj le dve zmagi prednosti pred zadnjeuvrščenima ekipama Zadrom in Mego Bemax. S slednjo imajo slabše medsebojno razmerje, saj so danes izgubili z višjo razliko, kot so zmagali v Novem mestu, proti Dalmatincem pa so v tem pogledu v prednosti.

Do konca rednega dela je še pet krogov. Krka bo trikrat igrala doma (Cibona, Partizan, Cedevita Olimpija) ter gostovala pri Igokeji in Mornarju.

Zasedba Vladimirja Anzulovića v Beogradu ni imela pravih možnosti za uspeh, saj je večino tekme nastopila brez dveh ključnih igralcev. Zaradi okrevanja po poškodbi je drugi najboljši podajalec v klubu Paolo Marinelli igral le nekaj minut, zaradi vnetja živca v rami pa je tekmo s klopi spremljal prvi strelec in glavni organizator igre Glenn Cosey.

Domači so uveljavili vse svoje prednosti - skok so dobili kar s 37:22, skupni met je bil 51:36 odstoten, zadeli so dvanajst trojk in imeli 25 podaj, tako da so na koncu zasluženo zabeležili četrto in njihovo najvišjo zmago v sezoni.