Jutri bo na zahodu pretežno oblačno. Drugod se bo delno razjasnilo, po nižinah pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju od 4 do 7, najvišje dnevne od 5 do 11 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bo deževalo v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji, popoldne in zvečer bo nekaj dežja tudi v vzhodnih krajih. V sredo bo suho vreme, jasnilo se bo.

Vremenska slika: Nad Alpami, srednjo in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, v zahodnem Sredozemlju pa nastaja plitvo ciklonsko območje. Nad naše kraje doteka s šibkim jugozahodnikom vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno. V krajih vzhodno in severno od nas bo suho vreme, drugod bodo občasno manjše krajevne padavine, ob Jadranu bodo tudi posamezne plohe. V ponedeljek se bo v krajih vzhodno in severno od nas delno razjasnilo, po nižinah pa se bo kar dolgo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije bo zmerno do pretežno oblačno.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes in v ponedeljek bo vremenski vpliv na počutje zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh je pričakovan povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejšo utrujenost.