James pa ni imel še enega razloga za slavje, ekipa Philadelphia 76ers je namreč doma premagala njegov Los Angeles Lakers s 108:91. Na tekmi je zbral 29 točk, že s sedemnajsto in osemnajsto točko pa je za znižanje zaostanka na 54:72 v tretji četrtini poskrbel, da je prehitel Bryanta, ki je sedaj četrti na večni lestvici (33.643). Po tem košu je doživel stoječe ovacije 21.109 gledalcev v Wells Fargo Centru, v rojstnem mestu Bryanta.

Pred Jamesom, ki je bil ta teden šestnajstič izbran si tekmo vseh zvezd, sta sedaj le še Karl Malone (36.928) in Kareem Abdul-Jabbar (38.387). James je po tekmi tudi povedal, da se je kot najstnik srečal z Bryantom in od svojega idola dobil par športnih copat kot dragocen spomin. »Nosil sem jih, čeprav so mi bile premajhne. Vesel sem vsake povezave med mano in njim, saj je eden največjih košarkarjev vseh časov.«

V prvi peterki Jamesove ekipe bo kot prvi Slovenec doslej tudi Dončić. Bil je prvi strelec tekme v Utahu skupaj z Donovanom Mitchellom, ki je za domače prav tako dal 25 točk ob petih podajah in osmih skokih. Mož odločitve v olimpijskem mestu iz leta 2002 je bil francoski center v dresu domačih Rudy Gobert, ki je bil že dvakrat izbran za najboljšega obrambnega igralca lige.

V zaključku je dosegel odločilne koše, tudi iz prostih metov, ujel pomembno žogo ter blokiral polaganje Delona Wrighta tik preden se je žoga dotaknila table. Tekmo je končal s 17 skoki, petimi blokadami in 22 točkami, eno več je dodal njegov hrvaški soigralec Bojan Bogdanović.

Utah je na zadnjih 15 tekmah izgubil le enkrat in je vse bližje LA Lakers, vodilni ekipi zahodne konference in Milwaukeeju, najboljši ekipi celotne lige. Dallas je po drugem porazu na zadnjih treh tekmah sedaj šesti na zahodu, po 17 porazu ob 28 zmagah je pred njim sedaj tudi Houston.

Seth Curry je dodal 19 točk za goste, Kristaps Porzingis pa 15. O tem, da je Dončić v zadnji četrtini prispeval le dve točki, pa je trener Dallasa Rick Carlisle povedal: »Vsaka ekipa mu skuša čim bolj zagreniti življenje. To bom moral še bolj podrobno preučiti. Nekaj pa je jasno, moramo narediti več, da bo prišel v boljše položaje za met v zaključnem delu.«