Po prvi seriji so Slovenci zasedali tretje mesto ter se znašli v ogorčenem boju za zadnje mesto na stopničkah za zmagovalce. V prvi polovici preizkušnje je navdušil predvsem Timi Zajc, ki je s 137 metrov dolgim skokom dosegel tretji izid prve serije, Slovenijo pa je s petega mesta dvignil na četrto. Mesto je pridobil še Peter Prevc, ki je v seriji z močnejšim vetrom v hrbet skočil 127 metrov.

Slovence, Avstrijce in Poljake je po štirih skakalcih ločilo vsega 1,7 točke. V drugi seriji sta Anže Lanišek in Domen Prevc sprva poskrbela za občutnejšo prednost svoje reprezentance pred Avstrijo in Japonsko, ki sta zaostajali 12 oziroma 14 točk.

Po sedmih skakalcih je Slovenija po skoku Timija Zajca obdržala prednost 12 točk pred Avstrijci, naskok pred Japonci pa je 19-letnik iz Hramš povišal na 16 točk. V zadnji seriji se je Peter Prevc za stopničke pomeril neposredno z Ryoyujem Kobayashijem in Stefanom Kraftom, ki sta skočila zelo daleč. Zmagovalec skupnega seštevka iz sezone 2015/16 je s 132 metrov dolgim skokom zadržal 2,5 točke prednosti za prve letošnje ter skupno že 26. stopničke na ekipnih tekmah v zgodovini svetovnega pokala.

V boj za sam vrh Slovenija ni mogla poseči, saj so bili Nemci in Norvežani premočni. Nemci so v postavi Constantin Schmid, Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe in Karl Geiger za 40 točk točk ugnali Skandinavce, za katere so skakali Marius Lindvik, Robert Johansson, Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang.

Razočarali so predvsem na koncu peti Poljaki, pri katerih razpoloženi Dawid Kubacki, sicer drugi najboljši posameznik ekipne tekme za Nemcem Stephanom Leyhejem, ni bil dovolj za veselje številnih domačih navijačev v izteku skakalnice Wielka Krokiew. Slovenija kljub tretjemu mestu ostaja šesta v pokalu narodov, 218 točk za peto Japonsko. Na vrhu so Avstrijci, ki imajo ob svojem imenu 2946 točk.

V nedeljo ob 15.15 bo v Zakopanah še posamična tekma. Poleg četverice z današnje ekipne tekme bosta na njej nastopila še Cene Prevc in Rok Justin.