Tudi v letošnji zimi zelo neopazno poteka končnica državnega prvenstva v hokeju. Prva favorita za državno krono Olimpija in Jesenice se lahko že danes uvrstita v veliki finale, ki bo na sporedu aprila po koncu slovenskih nastopov v alpski ligi. Boj za državno zvezdico bo uvertura v prvomajsko svetovno prvenstvo skupine B v Tivoliju, kjer so že začeli prenavljati dvorano.

Osmerica klubov v državnem prvenstvu četrtfinala sploh ni izpeljala v celoti, saj sta se Olimpija in Maribor dogovorila, da druge tekme ne bosta odigrala. Ljubljančani so v Tivoliju najprej slavili z desetimi goli razlike, predvideni obračun pod Pohorjem pa so dobili za zeleno mizo in brez boja napredovali v polfinale. Olimpija, ki se pripravlja na vrhunec mednarodne sezone v alpski ligi, se je morala potruditi za zmago na prvi tekmi polfinala proti Slaviji. Na tivolskem ledu je postalo napeto, ko so se Kranjčani v zadnji tretjini približali na gol zaostanka, vendar branilci naslova niso dovolili presenečenja (3:1). Morda že odločilna tekma bo danes ob 19.15 na majhnem igrišču v kranjski dvorani. Jeseničani bodo napredovanje v finale potrjevali od 19. ure v Zalogu, kamor prihajajo s popotnico zmage na prvem obračunu (7:4). Železarjem se je v Podmežakli zataknilo po vodstvu s 5:1, saj je Slavija zagrozila s tremi zaporednimi goli, vendar senzacije po zamenjavi v jeseniških vratih ni bilo.

Glede na skromne razmere v domačem klubskem hokeju je postalo že tradicionalno, da Olimpija in Jesenice na poti do finala nastopajo brez resnega tekmovalnega naboja. Najboljša slovenska kluba večino pozornosti namenjata alpski ligi, kjer bodo prihodnji teden sklenili redni del tekmovanja. Olimpija pred zadnjima dvema krogoma ne more več izgubiti prvega mesta, Jesenice pa v sredo čaka tekma sezone in neposredni obračun za zagotovitev končnice v Feldkirchu.