Četrtkov večer si bo Luka Dončić dolgo zapomnil. Ne le da je z Dallasom ugnal Portland in dosegel peto zmago na šestih tekmah. Izvedel je tudi, da bo nastopil na tekmi vseh zvezd, ki bo 16. februarja v Chicagu. Dončić (6.111.735) je v zahodni konferenci prejel manj glasov le od LeBrona Jamesa (6.275.459), ki bo kot kapetan tako lahko izbiral soigralce. Kapetan drugega moštva bo Janis Antetokounmpo, ki je prejel največ glasov na vzhodu (5.902.286). Svoje so pri določanju članov prvih peterk na tekmi vseh zvezd dodali tudi mediji in igralci (po 25 odstotkov končnega rezultata), glasovi navijačev pa so šteli 50 odstotkov. Ob Dončiću in Jamesu bodo v Chicagu iz zahodne konference od začetka na parketu še Anthony Davis (LA Lakers), Kawhi Leonard (LA Clippers) in James Harden (Houston), ob Antetokounmpu iz vzhodne pa Trae Young (Atlanta), Pascal Siakam (Toronto), Joel Embid (Philadelphia) in Kemba Walker (Boston).

Sedem rezervnih igralcev za vsako moštvo bosta določila trenerja, ki bosta imela 2. februarja najboljše razmerje zmag in porazov v vsaki konferenci, s tem, da to ne sme biti isti trener kot lani. Tako je že jasno, da bo ekipo LeBrona Jamesa vodil trener LA Lakers Frank Vogel, trener Miamija Erik Spoelstra pa je v najboljšem položaju, da bo na čelu ekipe Janisa Antetokounmpa. V prvi peterki vzhodne konference ni nobenega igralca moštva s Floride, ki je trenutno na drugem mestu. Goran Dragić je bil med branilci na vzhodu na 13. mestu, skupno pa na 23. Prejel je 476.350 glasov, tretji Slovenec v ligi NBA Vlatko Čančar pa 59.034.

Luka Dončić bo postal šesti najmlajši igralec v zgodovini lige NBA, ki bo na tekmi vseh zvezd nastopil v prvi peterki. »Včasih sem vstajal ob treh ali štirih ponoči in gledal tekmo vseh zvezd v živo po televiziji. Zdaj pa bom nastopil na njej. Nikoli si nisem mislil, da mi bo uspelo kaj takega. Uresničile so se mi sanje,« je dejal Luka Dončić. Ker je James dobil največ glasov, bo soigralce izbiral kot prvi. A Dončić ne verjame, da bo najprej izbral ravno njega: »Bi bilo pa izjemno, če bi zaigrala skupaj. Vsi veste, da je LeBron moj vzornik. Bilo bi nekaj posebnega, če bi bila soigralca.«