Danica Doberšek, ki jo je 20. aprila 2018 ugrabil njen nekdanji partner Branko Mrkun, s katerim sta se že nekaj let prej pravdala za nepremičnino v Lešju pri Vojniku, ki naj bi jo zgradila skupaj, je prišla na sodišče veliko pred obtoženim. Zanjo je namreč sodišče odredilo varovanje, saj je oškodovanka večkrat pisno izrazila strah, češ da se obtoženega boji.

Ker je sodišče dolžno zavarovati žrtve, je bil v sodni dvorani ves čas obravnave prisoten tudi varnostnik. A kaj veliko novega na tokratni obravnavi nismo slišali. Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je namreč oškodovanko spraševala o nekaterih podrobnostih, da bi čim bolj razjasnila dogajanje usodnega večera, ko naj bi Mrkun oškodovanko s pištolo v roki pričakal pri garažnem boksu, v katerega je parkirala svoj avtomobil, in jo nato prisilil, da je odšla z njim do njegovega vozila. Ko je sedla vanj, naj bi ji eno roko z vrvjo privezal k prestavni ročici, da mu ne bi pobegnila, in skupaj sta se odpeljala do gospodarskega objekta, ki stoji ob hiši v Lešju pri Vojniku, kjer pa naj bi jo zvezal in ji grozil. Od nje naj bi želel zgolj to, da bi mu prepustila nepremičnino, ki jo je sodišče prisodilo njej. Medtem naj bi ji tudi grozil, po nekaj urah pa jo vendarle odvezal in odpeljal nazaj v Celje.

Doberškova je bila v takšnem šoku, kot je pripovedovala, da je še nekaj časa stala zunaj, preden je odšla v stanovanje. Na policiji je dogodek prijavila več ur po dogodku, sredi dneva, pa še to zato, ker jo je k temu nagovorila hči.

Sodnica je odločila še o nekaterih dokaznih predlogih. Med drugim je določila, da si bodo 18. februarja skupaj z obtoženim, oškodovanko ter v prisotnosti odvetnika, tožilcev in policistov ogledali kraj dejanja. Sojenje se bo nadaljevalo 13. marca.