16-letni Muhammad Idul je bil na ribolovu s prijateljem Sardijem blizu vasi na indonezijskem otoku Sulavezi, ko se mu je zgodila nenavadna nesreča. Napadla ga je riba iglica.

Sardi je s svojim čolnom odplul prvi, Muhammad pa mu je sledil z drugim čolnom. 500 metrov od obale je Sardi zaradi teme prižgal svetilko, nakar je iz vode skočila na svetlobo občutljiva iglica in se Muhammadu zarila v vrat.

Deček je padel v vodo, riba pa je še vedno močno opletala. Končno mu jo je uspelo prijeti in ko jo je hotel povleči iz svojega vratu mu je prijatelj to preprečil, da ne bi izkrvavel. Fanta sta nekako uspela priplavati nazaj do obale, Muhammad še vedno s 75 centimetrsko ribo v svojem vratu.

Odpeljali so ga v uro in pol oddaljeno lokalno bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. Zdravnikom je sicer uspelo odstraniti trup ribe, glave pa ne, saj za to niso imeli ustrezne opreme. Prepeljati so ga morali v bolnišnico v Makassarju. Operacija je trajala eno uro, zanjo pa je bilo potrebnih pet specialistov.

Predstavnik bolnišnice Khalid Saleh je povedal, da je incident presenetil vse in da so se takim primerom srečali prvič.

Muhammad zdaj uspešno okreva pod nadzorom zdravnikov in bo kmalu odpuščen domov. Vrat ga ne boli več, ne more pa ga še premikati. Ostaja nasmejan in pravi, da z ribolovom zaradi tega ne misli odnehati.