Gauffova, ki prvič nastopa na uvodnem turnirju za veliki slam sezone v članski konkurenci, je dvoboj tretjega kroga proti Osaki po 67 minutah igre dobila s 6:3 in 6:4 ter se prebila med 16 najboljših igralk. »Pošteno? Vau, to je moje življenje? Pred dvema letoma sem tu izgubila v prvem krogu mladinskega turnirja, zdaj pa sem se uvrstila v četrti krog. To je noro!« je takoj po zmagi navdušeno dejala ameriška najstnica.

Presenetljivo slovo Williamsove

V Melbournu je sicer pred tem ameriška teniška javnost prejela nenadejan športni udarec s Kitajske, potem ko je 27. nosilka turnirja Qiang Wang premagala osmo postavljeno igralko, proslavljeno Sereno Williams s 6:4, 6:7 (7) in 7:5. Osemintridesetletnica, sicer sedemkratna zmagovalka v Melbournu, je s 4:6, 7:6 (2) in 5:7 izgubila proti 28-letni kitajski tekmici, ki je prikazala zelo zanesljivo predstavo z le malo neizsiljenimi napakami. »Danes sem enostavno naredila preveč napak, da bi me lahko imenovali profesionalna športnica,« je dejala Williamsova po dvoboju.

Williamsova je bila prva favoritinja na stavnicah za letošnji naslov v Melbournu, a je naletela na odločno Wangovo, ki je na njunem edinem medsebojnem obračunu pred tem lani osvojila le eno igro. V četrtfinalu OP ZDA jo je namreč Williamsova po le 44 minutah igre premagala s 6:1 in 6:0. »Moja ekipa je verjela vame, vedno je vedela, da tudi meni lahko uspe preboj. Po porazu na OP ZDA sem trdo delala in danes se lahko le zahvalim trenerski ekipi,« je dejala Kitajka.

Solze Wozniackijeve

Istočasno kot je šla sklonjene glave iz Rod Laver arene Serena Williams je v Melbourne areni kljub porazu proti Tunizijki Ons Jabeur stoječe ovacije gledalcev doživljala Danka poljskih korenin Caroline Wozniacki. Odigrala je namreč svoj poslednji poklicni dvoboj. Pri devetindvajsetih ima tenisa enostavno dovolj, v življenju bi rada poskusila še kaj drugega. Ob slovesu je v solzah prejela plišasto koalo, velikanski šopek rož in tisoče poljubov.

»Vedno sem bila igralka, ki sem tudi ob zaostanku verjela, da lahko dvoboj preobrnem in zmagam ... A danes mi je šlo nekajkrat skozi misli: 'joj, pa ne, da je bil to moj zadnji udarec'. Nisem si želela, da bi bil zadnji,« je v solzah dejala Wozniackijeva po dvoboju. »Mislim, da mi sam rezultat današnje tekme, zadnje v kariere, ne pomeni veliko, bolj pomembno je, kako sem dvoboj odigrala, kako sem se borila, da sem dala vse od sebe. Želela sem si biti na igrišču. Naredila sem vse za to ... po tem sem slovela skozi celotno kariero,« je še dejala 29-letna danska igralka, ki je decembra napovedala, da bo OP Avstralije njen zadnji turnir kariere.