Najboljši strelec dvoboja je bil sicer v vrstah gostiteljev Damian Lillard, v 42 minutah je zbral 47 točk, osem podaj in šest skokov. Dončić je imel tudi razpoložene soigralce, latvijski center Kristaps Porzingis je dodal 20 točk in pet skokov, po 17 točk sta zadela Seth Curry in Jalen Brunson,Dorian Finney Smith je ujel deset žog in zbral 11 točk, toliko košev je v statistko vpisal tudi Tim Hardaway mlajši, štiri več pa Nemec Maxi Kleber.

Igralci Mavericks so nanizali 22 trojk, od tega jih je kar šesterica dosegla najmanj tri, po štiri sta jih vknjižila Curry in Brunson. Skupaj sta ekipi zadeli kar 43 trojk in izenačili rekord NBA. Uvodno četrtino so gostje dobili s 45:37, drugo, v kateri so povedli že za 17 točk, pa s 33:26. Dallas je nato še naprej stopnjeval ritem in v tretji četrtini povedel za 25 točk. Lillard je z devetimi zaporednimi koši znižal zaostanek na 11 točk, gostiteljem pa je v nadaljevanju uspel delni izid 17:0, preden so Mavericks znova zadeli, kako drugače kot s trojko, ki jo je sprožil Finney Smith ter predramil goste. Tako Trail Blazers ni uspel popoln preobrat. Gostitelji so imeli nekoliko prenovljeno ekipo, v četrtek so po zamenjavi s Sacramentom v Portland prišli Trevor Ariza, ki je takoj dosegel 21 točk, ter Caleb Swanigan in Wenyen Gabriel.

Dallas bo v noči na nedeljo po slovenskem času naslednjo tekmo odigral v Salt Lake Cityju pri Utah Jazz, drugi ekipi zahodnega dela lige, sam pa je na petem.

Jezerniki še naprej nizajo zmage

Lakers so na drugem mestu celotne lige in prvi na zahodu. LeBron James je za zmagovalce dosegel svoj deseti trojni dvojček v sezoni s 27 točkami, 12 skoki in desetimi podajami. Že na tej tekmi bi lahko James prehitel Kobeja Bryanta na tretjem mestu strelcev vseh časov. Sedaj zaostaja za 17 točk in lahko mejnik doseže na naslednji tekmi v noči na nedeljo, ko bodo Lakers igrali v Philadelphii, rojstnem mestu Bryanta.

Po porazu v podaljšku proti Miamiju Gorana Dragića so se na preostali tekmi večera igralci Washington Wizards pobrali in v Clevelandu odpravili Konjenike, pri čemer je Bradley Beal dosegel 36 točk.